piątek, 4 października 2013

KANELBULLENS DAG!

4 października to w Szwecji Kanelbullens Dag, czyli Dzień Cynamonowej Bułeczki. Bardzo sympatyczne święto, które z przyjemnością obchodzimy także w naszym domu.

Jak wykonać takie pyszne bułeczki? Przepis znajdziecie na blogu mojego Tomasza POLISH KUCHNIA FACET (klik).


Ha en bra fredag!

16 komentarzy:

  1. Jest jedna, jedyna rzecz, która mi się na tym zdjęciu nie podoba.
    To, że nie zostało zrobione u mnie ;)))

    Bułeczki aż tu mi pachną, a zdjęcie jest pysznie zapraszające na poczęstunek :)
    Dzięki, dziś potrzebuję wszelkich dobroci i ślicznoci ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrobione "na szybko" komórką, bo rano niewiele jest czasu. Najważniejsze, że tradycji stało się za dość :)

      Usuń
  2. Kasiu:) Ale pachną:) Dobrego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznosci. Wczoraj w pracy sobie pojadlam, bo akurat serwowano swiezutkie, cieplutkie na stolowce :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie ten dzień obchodzony był tydzień temu i parę osób, które nie znały tych bułeczek zaraziłam miłością do tego wypieku:) uwielbiam ich kształt, smak i obłędny zapach cynamonu w całym domu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapach jest rzeczywiście obłędny. Kojarzy mi się ze świętami...

      Usuń
  5. mniammmmmmm !!! Muszę zrobić koniecznie !!! pozdrowionka Kasiu ..

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam cynamon!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. wszystko tylko nie cynamon :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To może pesto? :)
      http://www.polishkuchniafacet.blogspot.com/2013/02/kanelbullar-po-wosku.html

      Usuń
  8. Bułeczki wyglądają mega smakowicie i profesjonalnie. Takie zdążyłaś upiec z rana?!!! Podziwiam.
    Jestem zawsze pod wrażeniem, jak zawsze jesteś na bieżąco ze wszystkim, co dotyczy Szwecji.
    Pozdrawiam serdecznie
    Marta

    OdpowiedzUsuń