sobota, 4 października 2014

U KOGO W DOMU PACHNIE DZISIAJ CYNAMONEM?

Czwartego października, czyli dokładnie dzisiaj, obchodzi się w Szwecji Kanelbullens Dag, czyli dzień cynamonowej bułeczki. Kanelbullar to bardzo popularna w Szwecji słodka przekąska. Posiada nawet swoją stronę internetową: kanelbullensdag.se

Przepis na kanelbullar, jak i wszystkie potrzebne do przyrządzenia tej szwedzkiej bułeczki wskazówki, znajdziecie na blogu mojego Tomasza POLISH KUCHNIA FACET.


Ha en bra dag!

19 komentarzy:

  1. Kasiu, nie znałam dotąd tych bułeczek. Przepis jest ciekawy. Idę po cynamon ;-) I Ania

    OdpowiedzUsuń
  2. Ha kasiu dzisiaj taka piękna pogoda ze się nie chce w kuchni siedzieć ale pamiętałam bo 4 mojej siostry maź johannes ma urodzinki wiec oni już dzisiaj bułeczki do kawy zaliczyli nawet mam śliczna fotkę ze starówki W Kalmar bo pogoda taka sama jak w Gdańsku. PozdrawIam Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rzeczywiście starówka w Kalmar jest urocza. Gdy tam byliśmy świeciło piękne słońce i taką słoneczną ją zapamiętałam.
      Uwierzysz, że od pięciu miesięcy planuję napisać post o Varvsholmen i za każdym razem, gdy zabieram się za ten temat ostatecznie ląduje on w "poczekalni". Może wkrótce przyjdzie na niego czas, bo zdjęcia mamy piękne.
      Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Jakie cudne! Ale u nas pewnie wygra szarlotka jutro:) Pozdrowienia Kasiu!

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham je i kochaac nie przestanę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale to ładnie zabrzmiało "na blogu mojego Tomasza" :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie wkładam do piekarnika :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za przekierowania do naszych blogów. To miłe.
      Pozdrawiam!

      Usuń
  7. Poproszę jedną. Nie, dwie, poproszę, jedną dodatkową dla M.
    To mi tylko przypomina jak dawno nic nie piekłam... Takim przepisem warto sobie przypomnieć.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam ten przepis z POLISH KUCHNIA FACET na tradycyjne kanelbullary, ale również na kanelbullary po włosku. Pycha! http://www.polishkuchniafacet.blogspot.com/2013/02/kanelbullar-po-wosku.html

      Usuń
  8. o nie!!!!!!!!!!! przegapiłam wczoraj! ale to się da nadrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Kasiu już od dawna się przymierzam do upieczenia tych bułeczek, kupiłam też drożdże. Teraz nie mam wyjścia. Twój post i przepis Tomasza spadł mi z nieba :) Zdjęcie dodatkowo mnie zachęca!
    marta

    OdpowiedzUsuń