środa, 24 sierpnia 2011

WAKACYJNY DOM HELLE CLAUSEN

Co prawda lato się kończy, ale jeszcze zdążę pokazać zdjęcia z wakacyjnego domu Helle i Torbena Clausen. Kiedy para została właścicielami nowego domu w Rørvig (niewielkie duńskie miasteczko z trzech stron otoczone wodą) postanowiła go dopasować do swoich potrzeb. Dom był zaprojektowany w stylu nowoczesnym przez lokalnego dewelopera. Aby go oswoić i dostosować do własnych oczekiwań poddano go remontowi. Helle postanowiła wyburzyć ścianki działowe tak, aby powstał open space. Dlatego funkcje kuchni, jadalni, sypialni i salonu znalazły się w jednym pomieszczeniu. Wnętrze wakacyjnego domu zostało w całości pomalowane na biało. Dodatkowo maleńkie okna w dawnej sypialni zmienili na wielką szklaną ścianę.


Po lewej: trzyletni syn Helle i Torbena - Alexandre.

W kuchni oszczędnie, ale z klimatem. Na pierwszym planie kultowa już lodówka firmy Smeg. Dalej meble kuchenne z Ikea, blat z białych kafli i lampy z House Doctor. Na ścianie to co uwielbiam - biała boazeria.



Zdjęcia: Weranda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz